ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.ΚΤ.

     

     

    «Εμείς μπορούμε, η Πολιτεία θέλει;» 

     

     

     

    Για μία ακόμη φορά, ενώπιον των προέδρων 28 δημοσίων Οργανισμών Κτηματολογίου των κρατών - μελών της ΕΕ, το Εθνικό Κτηματολόγιο

     

     «προκηρύχτηκε, υλοποιήθηκε, προωθήθηκε, επιταχύνθηκε, διασφαλίστηκε, ενισχύθηκε, θωρακίστηκε και άλλα πολλά…»...

     

     με στόχο να… ολοκληρωθεί σε εβδομήντα μόλις μήνες από σήμερα (!), δημιουργώντας 12.000 νέες θέσεις εργασίας και έχοντας μπροστά μας δεκαπλάσια δουλειά από όση έγινε τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

     

    Το μόνο ερώτημα που δεν απαντήθηκε είναι το πώς θα γίνει αυτό, όταν παράλληλα:

     

    - επιβάλλεται η γραφειοκρατική πρακτική στη λειτουργία της εταιρείας τόσο με την παρεμπόδιση των αναγκαίων για την ταχύτερη υλοποίηση του έργου προσλήψεων, όσο και με τη δυσλειτουργία των προμηθευτικών και διαγωνιστικών διαδικασιών

     

    - μειώνονται συνεχώς οι διαθέσιμοι πόροι.

     

    - δεν έγινε ποτέ πράξη η πρόβλεψη για την παροχή «επαρκών πόρων» για την επιτάχυνση του έργου (4η αναθεώρηση του Προγράμματος Οικονομικής Στήριξης).

     

     

    Ακόμα και το κλιμάκιο της Task Force εστίασε σε μεγάλο βαθμό στην ανάγκη διαχείρισης του έργου από έναν αυτόνομο και ευέλικτο φορέα.

     

    Η «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» διαθέτει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, τις προβλεπόμενες υποδομές, την τεχνογνωσία και κυρίως την εμπειρία που απαιτείται για να ολοκληρώσει το έργο.

     

     Όμως οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουν τεθεί, μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την ουσιαστική υποστήριξη και τη πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, πολύ περισσότερο δε, από τη στιγμή που η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και τα περισσότερα κόμματα και αρμόδιοι φορείς, με ανακοινώσεις τους συμφωνούν στην εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΚΧΑ Α.Ε, στη βιωσιμότητά της, στη διακομματική στήριξη αλλά και στην ευελιξία στη λειτουργία της.

     

    Το έργο της Ε.Κ.ΧΑ. ΑΕ είναι μονόδρομος, αφού, καλείται να υποστηρίξει τη «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων 150 χρόνων».

     

    Καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς, να δώσουν άμεσα και ξεκάθαρα λύση στο πρόβλημα που παραμένει.

    Σε άλλη περίπτωση, θα ενισχυθούν οι υποψίες μας ότι επίκειται μεθοδευμένη (από καιρό) ιδιωτικοποίηση της «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.», με ό, τι αυτό συνεπάγεται…

     

    Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΚΤ.

     

     Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

     Μάρκος Μπουγιουκλάκης                                                   Δημήτρης Σιλιόγκας

     

    27/5/2014

     

    H έκτακτη Γενική Συνέλευση μετατίθεται για  την επόμενη Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 και ώρα 13:00.

     

     


     

    Χολαργός, 21 Μαΐου 2014

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΚΤ

    Συνάδελφοι,

    Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το ΔΣ του ΣΕΚΤ με θέματα που αφορούν την μισθοδοσία μας, αλλά και την Ατζέντα θεμάτων στην επικείμενη συνάντηση με τη Διοίκηση, την άλλη εβδομάδα.

    Θα λάβετε τα Πρακτικά του ΔΣ, αλλά για λόγους ταχύτητας και επειδή όλοι διακατεχόμαστε από τις ίδιες ανησυχίες, κρίνουμε σκόπιμο να σας ανακοινώσουμε ότι:

    Το ΔΣ του ΣΕΚΤ αποφάσισε ομόφωνα (με παρόντα έξι μέλη του) να προκηρύξει έκτακτη Γενική Συνέλευση για την άλλη εβδομάδα (Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 στις 16:00 στη Μεσογείων 288) με κύριο θέμα: Ενημέρωση για το έργο και την εταιρεία και επόμενες ενέργειες του ΣΕΚΤ.

    Στην έκτακτη αυτή Γενική Συνέλευση, θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει (μισθοδοσία, προϋπολογισμός, λειτουργία ΔΣ ΕΚΧΑ ΑΕ, χρηματοδότηση, αξιολόγηση ΕΚΧΑ ΑΕ από εξωτερικό φορέα, ομαδική αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων κλπ) καθώς και όποια άλλα ζητήματα προκύψουν από τον διάλογο και τη συζήτηση, τα οποία θα τεθούν στην Ημερήσια Διάταξη εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΚΤ.

    Επίσης, θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση - εισήγηση εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΚΤ, για συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες εκ μέρους του.

    Η Γενική Συνέλευση της Τετάρτης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και καλούμε όλους τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, να συμμετάσχουν. Μέχρι τότε, το ΔΣ του ΣΕΚΤ, αποφάσισε να βρίσκεται σε συνεχή επαφή και διαβούλευση με τα ΔΣ των άλλων δύο Σωματείων της ΕΚΧΑ ΑΕ, με τη Διοίκηση της ΕΚΧΑ ΑΕ καθώς και να κάνει οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο προκειμένου να οριστούν άμεσες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Οικονομικών και άλλων φορέων.

    Καλούμε τα μέλη μας να συσπειρωθούν γύρω από το ΣΕΚΤ, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στην ΕΚΧΑ ΑΕ, να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και εγρήγορση και να είναι σίγουροι πως εάν εμείς είμαστε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και δραστήριοι, θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να εκλείψει η διάχυτη ανησυχία που όλοι έχουμε για την εταιρία, την προοπτική του έργου και των θέσεων εργασίας μας.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΚΤ.

    Ο Πρόεδρος

    Ο Γενικός Γραμματέας

    Μάρκος Μπουγιουκλάκης

    Δημήτρης Σιλιόγκας

     

      

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                    12/5/2014

     

     

                   ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

     

     

    H ΓΣΕΕ με τη βοήθεια του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας, ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα  για τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος .

    Συγκεκριμένα ,όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις προσεχείς διπλές εκλογές για την ανάδειξη των μελών των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών της 18ης  Mαΐου 2014, καθώς και κατά τις επαναληπτικές και τη ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Mαΐου 2014.

     

    Ο αριθμός των ημερών αδείας, που χορηγείται για το σκοπό  αυτό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση του προσωπικού στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως εξής:

     

     Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

     

    Α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 - 200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

     

    Β)  Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.

     

    Γ)  Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

     

    Δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

     

    Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

     

    Α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

     

    Β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ΄ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

     

    Γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

     

     Για όσους εκ των μισθωτών, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 και την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας) είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.

    Η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετά αποδοχών.

     

     

     

     

     

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

     

     

     

    Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Σήμερα το Σ.Ε.ΚΤ., συμπληρώνει δώδεκα χρόνια ζωής. Δώδεκα χρόνια καθημερινής προσπάθειας για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και για την βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.

    Δώδεκα χρόνια, δίπλα στους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα.

    Δώδεκα χρόνια στα οποία, όλοι οι εργαζόμενοι στήριξαν και υποστήριξαν, προστάτευσαν και ενδυνάμωσαν το μεγάλο έργο, αντέχοντας και ξεπερνώντας τα κάθε είδους προβλήματα, με μόνο όπλο την ενότητα, την αλληλεγγύη, την εργατικότητα και την αγάπη τους για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

    Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Σ.Ε.ΚΤ., πρώην και νυν καθώς και όλους όσους είχαν και έχουν συμβάλλει στις δράσεις του αυτά τα δώδεκα χρόνια και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση, την ίδια αγωνιστικότητα και το ίδιο πάθος, την προσπάθεια.

    Χρόνια Πολλά στο Σ.Ε.ΚΤ., χρόνια πολλά σε όλους.

     

     

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.ΚΤ.

    Χολαργός, 1 Οκτωβρίου 2013

    Με αφορμή τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη για το Κτηματολόγιο, ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, Μάρκος Μπουγιουκλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ:

    Οι εργαζόμενοι της "Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ", μέσα σε αντίξοες εργασιακές συνθήκες, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την προώθηση του Εθνικού Κτηματολογίου.

    Με αφορμή τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις και την προκύρηξη για την κτηματογράφηση όλης της χώρας, ζηταμε από την πολιτεία και τον αρμόδιο Υπουργό να διασφαλιστούν:

    Ο δημόσιος χαρακτήρας του έργου.

    Όλες οι θέσεις εργασίας των έμπειρων και καταρτισμένων στελεχών της ΕΚΧΑ ΑΕ.

    Ο σεβασμός στο εργατικό δίκαιο όλων όσων εργάζονται ή θα εργαστούν για το Κτηματολόγιο, εξασφαλίζοντας έτσι ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων που θα διατεθούν θα επιστρέψει στην κοινωνία.

    Μία νέα αφετηρία στις εργασιακές σχέσεις με διαφάνεια, δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση.

    Η διακομματική συναίνεση και η εθνική συνεργασία.

    Τέλος, καλούμε την πολιτεία να μεριμνήσει έτσι ώστε, στις δύσκολες εποχές που όλη η κοινωνία βιώνει, τα πιστωτικά ιδρύματα να μην μετακυλήσουν το βάρος που τους αναλογεί, στους πολίτες.

    Η διευκόλυνση του πολίτη και ο σεβασμός στην ιδιοκτησία του θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης και των εργαζομένων.

    Με όλα τα παραπάνω και με την ειλικρινή συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας, της διοίκησης της ΕΚΧΑ ΑΕ, των εργαζομένων, των πολιτικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων και των πολιτών η χώρα μας σε λίγα χρόνια όχι μόνο θα έχει ολοκληρωμένο Κτηματολόγιο αλλά θα μπορεί να εξάγει και την τεχνογνωσία της εκτός συνόρων.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΚΤ.

     

    O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

    Μάρκος Μπουγιουκλάκης                     Δημήτριος Σιλιόγκας

     

     

    © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services