24ωρη Γενική Απεργία - 16-7-2013

   

  10/07/2013
  Δελτίο Τύπου - 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

  Η Κυβέρνηση συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια.

  Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

  Αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΠΟΕΜ μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Σκαραμαγκά στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάβημα στους συναρμόδιους Υπουργούς.

  Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

  Ας καταλάβουν επιτέλους Κυβέρνηση και Τρόικα ότι οι εργαζόμενοι:

  «Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί».

  Οι εργαζόμενοι μπορεί να μην έχουν πλέον κανένα περιθώριο οικονομικής αντοχής, έχουν όμως και θα το αποδείξουν, τη δύναμη να ακυρώσουν αυτές τις απαράδεκτες και αντεργατικές πολιτικές. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο εκείνοι που αποφασίζουν, επιμένουν να οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

  Το τώρα δεν μετριέται, μόνο βιώνεται, κύριοι της Κυβέρνησης και της Τρόικα.

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

   

   

  Αρ. Πρωτ. 206

  Αθήνα, 12/07/2013

   

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   

  Θέμα: Τρίτη 16 Ιουλίου. Γενική Απεργία.

   

  Η ΟΣΕΤΕΕ με απόφαση της Διοίκησής της συμμετέχει στην Γενική Πανελλαδική Απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

   

  Τα προβλήματα στον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία είναι συνολικά και   μεγαλώνουν όταν με το νέο πολυνομοσχέδιο ζητούνται ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από το λαό χωρίς να διαφαίνεται προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης.

   

  Ο τεχνικός κλάδος παραμένει σε κατάσταση διάλυσης ενώ αμφισβητούνται και πιέζονται ακόμη περισσότερο οι εργαζόμενοι σε όλα τα επίπεδα (αύξηση εισφορών- κατάργηση κλάδων υγείας, στασιμότητα στα μεγάλα έργα, απολύσεις, καταργήσεις φορέων και ειδικοτήτων, αμφισβήτηση συλλογικών ρυθμίσεων). Ακόμα και στην εκπαίδευση, ο τεχνικός κλάδος στοχεύτηκε πρωταρχικά!

   

  Απαιτείται επαγρύπνηση, ενότητα και συλλογικότητα. Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι το εργαλείο των οικονομικών συμφερόντων με όχημα τα ΜΜΕ για να περάσουν ευκολότερα μνημονιακές πολιτικές οι οποίες πλήττουν το σύνολο της κοινωνίας (εκτός από πολύ μικρά συστημικά στρώματα ευνοουμένων).

   

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην Απεργία

  και στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα και ανά την Ελλάδα.

   

  Για την Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.

  O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

   

  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΟΪΜΕΝΙΔΗΣ

  ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

  © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services