Ανακοίνωση Σ.Ε.ΚΤ.

     

     

     

     

     

     

     

                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.ΚΤ.

     

     

    «Εμείς μπορούμε, η Πολιτεία θέλει;» 

     

     

     

    Για μία ακόμη φορά, ενώπιον των προέδρων 28 δημοσίων Οργανισμών Κτηματολογίου των κρατών - μελών της ΕΕ, το Εθνικό Κτηματολόγιο

     

     «προκηρύχτηκε, υλοποιήθηκε, προωθήθηκε, επιταχύνθηκε, διασφαλίστηκε, ενισχύθηκε, θωρακίστηκε και άλλα πολλά…»...

     

     με στόχο να… ολοκληρωθεί σε εβδομήντα μόλις μήνες από σήμερα (!), δημιουργώντας 12.000 νέες θέσεις εργασίας και έχοντας μπροστά μας δεκαπλάσια δουλειά από όση έγινε τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

     

    Το μόνο ερώτημα που δεν απαντήθηκε είναι το πώς θα γίνει αυτό, όταν παράλληλα:

     

    - επιβάλλεται η γραφειοκρατική πρακτική στη λειτουργία της εταιρείας τόσο με την παρεμπόδιση των αναγκαίων για την ταχύτερη υλοποίηση του έργου προσλήψεων, όσο και με τη δυσλειτουργία των προμηθευτικών και διαγωνιστικών διαδικασιών

     

    - μειώνονται συνεχώς οι διαθέσιμοι πόροι.

     

    - δεν έγινε ποτέ πράξη η πρόβλεψη για την παροχή «επαρκών πόρων» για την επιτάχυνση του έργου (4η αναθεώρηση του Προγράμματος Οικονομικής Στήριξης).

     

     

    Ακόμα και το κλιμάκιο της Task Force εστίασε σε μεγάλο βαθμό στην ανάγκη διαχείρισης του έργου από έναν αυτόνομο και ευέλικτο φορέα.

     

    Η «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» διαθέτει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, τις προβλεπόμενες υποδομές, την τεχνογνωσία και κυρίως την εμπειρία που απαιτείται για να ολοκληρώσει το έργο.

     

     Όμως οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουν τεθεί, μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την ουσιαστική υποστήριξη και τη πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, πολύ περισσότερο δε, από τη στιγμή που η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και τα περισσότερα κόμματα και αρμόδιοι φορείς, με ανακοινώσεις τους συμφωνούν στην εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΚΧΑ Α.Ε, στη βιωσιμότητά της, στη διακομματική στήριξη αλλά και στην ευελιξία στη λειτουργία της.

     

    Το έργο της Ε.Κ.ΧΑ. ΑΕ είναι μονόδρομος, αφού, καλείται να υποστηρίξει τη «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων 150 χρόνων».

     

    Καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς, να δώσουν άμεσα και ξεκάθαρα λύση στο πρόβλημα που παραμένει.

    Σε άλλη περίπτωση, θα ενισχυθούν οι υποψίες μας ότι επίκειται μεθοδευμένη (από καιρό) ιδιωτικοποίηση της «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.», με ό, τι αυτό συνεπάγεται…

     

    Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΚΤ.

     

     Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

     Μάρκος Μπουγιουκλάκης                                                   Δημήτρης Σιλιόγκας

     

    © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services