Δελτίο Τύπου 8 /11 / 2012 

   Συνεχίζεται ο αγώνας των συνδικάτων

   ενάντια στα μέτρα λιτότητας, φόρων και ανεργίας

   

  Η ΓΣΕΕ συνεχίζει τον αγώνα και την αντιπαράθεση με τις αδιέξοδες πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία, εκτοξεύουν την ανεργία και καταστρέφουν την οικονομία.

  Η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

  Η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο χθεσινό μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

  Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11/11/2012, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού (λιτότητας, φόρων, ανεργίας) στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.

  Ο αγώνας για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή συνεχίζεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης.

  Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

  Τα συνδικάτα και η κοινωνία ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με την υπόλοιπη Ευρώπη με στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη ήπειρο σε Ένωση ανεργίας και φτώχειας.

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

   

   

   

   

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

   

  2.11.2012

   

  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

   

  κατά της ΣΥΜΒΑΣΗΣ της ΟΣΕΤΕΕ-ΣΤΥΕ

   

  Η ΓΣΕΕ στηρίζει με κάθε τρόπο, συνδικαλιστικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων στον τεχνικό κλάδο  για να διατηρήσουν τα μισθολογικά κλιμάκια της κλαδικής σύμβασης ΟΣΕΤΕΕ – ΣΤΥΕ, μετά την αγωγή που έχουν κάνει οι εργοδότες και η οποία εκδικάζεται την ερχόμενη Τρίτη 6 Νοεμβρίου.

  Ότι έχουν πετσοκόψει κυβέρνηση – Τρόικα, έχουν αναλάβει εργολαβικά να το ισοπεδώσουν οι εργοδότες  του τεχνικού κλάδου, σε μία επίδειξη απίστευτης επιθετικότητας απέναντι στους εργαζόμενους που με τη δουλειά τους και την τεχνογνωσία τους χάρισαν στους εργοδότες υψηλότατα κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια.

  Δε φτάνουν οι απολύσεις και οι άθλιες συνθήκες που έχουν επιβάλλει στους εργαζόμενους επιδιώκουν  τώρα την κατάργηση κάθε ορίου αξιοπρέπειάς τους.

  Δε θα τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν  αυτή τη βίαιη προσαρμογή. Η δίκη των εργοδοτών κατά της Εθνικής Κλαδικής ΣΣΕ ΟΣΕΤΕΕ-ΣΤΥΕ πρέπει  να γίνει η καταδίκη τους στη χωρίς όρια επιθετικότητά τους.

  Η ΓΣΕΕ θα παρέμβει νομικά την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, ώρα 8:30 π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (Κτίριο 9, αίθουσα 16) για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την καταδίκη αυτών των εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

    

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  2.11.2012

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

   

  Ο αγώνας και η σύγκρουση της ΓΣΕΕ με τις αντεργατικές και αντικοινωνικές προβλέψεις των μνημονίων συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και όλα τα μέσα.

  Εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις (νέα 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7/11/2012), τις συνεχείς παρεμβάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδόθηκε χθες μια σημαντική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

  Η «ιστορική» αυτή γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων, αποφαίνεται για το αυτονόητο: το νόμιμο και ηθικό δικαίωμα των συνταξιούχων και των εργαζομένων, να διασφαλισθούν τα βασικά και θεμελιώδη ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

  Η απόφαση αυτή (σε συνέχεια όλων των προηγούμενων) αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα για την Κυβέρνηση και τους Τροϊκανούς, αλλά και μια δικαίωση των αγώνων και των αιτημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων.

  Είναι προφανέστατα τα συνταγματικά εμπόδια που ορθώνονται στην εφαρμογή των άδικων, άνισων και αναποτελεσματικών μέτρων των μνημονιακών πολιτικών.

  Οφείλει επιτέλους η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η πολιτική των περικοπών που εφαρμόζει κατ΄ απαίτηση των Τροϊκανών εκτός από αντεργατική, αντικοινωνική και αναποτελεσματική είναι παράνομη και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.

  Η ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο, για να ακυρώσουν και να ανατρέψουν αυτές τις παράλογες και παράνομες πολιτικές που συγκρούονται με Συνταγματικές και Ευρωπαϊκές προβλέψεις και καταπατούν βάναυσα τα εργατικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

   

   

   

   

   

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  2.11.2012

   

  ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣτΕ

   

   

  Αναβλήθηκε η προσδιορισμένη για σήμερα εκδίκαση της προσφυγής της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012, με πρωτοβουλία του ΣτΕ και ορίστηκε νέα ημερομηνία συζήτησης για τις 7-12-2012.

  Η ΓΣΕΕ θα εξακολουθήσει και θα εντείνει τον αγώνα με συνδικαλιστικά και νομικά μέσα,  τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

  Η 48ωρη Γενική Απεργία στις 6 & 7/11/2012 έχει κυρίαρχο αίτημα την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, εκτινάσσουν την ανεργία σε  δυσθεώρητα ύψη και βυθίζουν την  οικονομία σε ολοένα και μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.

   

   

   

   

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  (Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012)

   

   

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ

   

  Η ΓΣΕΕ έχει κατ’επανάληψη εκφράσει με έντονο τρόπο την πλήρη και ριζική διαφωνία της στην εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.

  Η εμμονή σ’αυτή την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική, προωθεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων αρπακτικών που θέλουν να βάλουν στο χέρι τις κερδοφόρες (χρυσοφόρες) επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την περιουσία του δημοσίου, όσο- όσο και όπως – όπως.

  Στο όνομα μείωσης του χρέους και διασφάλισης των δανειστών, απογυμνώνεται το κράτος και τα συμφέροντα των πολιτών, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες από κάθε κοινωφελή και κοινωνική δραστηριότητα.

  Ας σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι μόνες που λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και άσκησης παρεμβατικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.  

  Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, για την έγκριση ή όχι της κάθε μιας ιδιωτικοποίησης είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ συνταγματική και ηθική επιταγή για τους 300 Βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου οι οποίοι έχουν εντολή να διασφαλίζουν τη νομιμότητα ,το δημόσιο συμφέρον και μακροπρόθεσμο κοινωνικό  όφελος.

  Δεν μπορεί και δεν πρέπει, η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης να ανατεθεί σε δήθεν «ανεξάρτητους τεχνοκράτες» πολύ περισσότερο γιατί τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής (εκποίηση του IBC) εμπίπτουν σε εισαγγελική αρμοδιότητα για τις διαδικασίες αλλά και για το ΤΙΜΗΜΑ! Ως ένδειξη διαμαρτυρίας η ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικά στελέχη των ΔΕΚΟ, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη 30/10/12 παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, ώρα 18:00 και θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Σώματος και στις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

   

  ΟΧΙ

  ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

   

  ΟΧΙ

  Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ «ΔΩΡΑΚΙ» στους ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ

   

  ΟΧΙ

  ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

   

                                            

   

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  30/10/2012

   

  ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ:

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

   

   

  Σε μια σημαντική παρέμβαση για τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μας προχώρησε η Διεθνής Συνδικαλιστική  Συνομοσπονδία.

  Το γενικό συμβούλιο της ΔΣΣ το οποίο συνεδριάζει αυτές τις μέρες στην Ιορδανία εξέδωσε κείμενο συμπαράστασης στους Έλληνες εργαζόμενους χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τις απαιτήσεις της Τρόικα και την πολιτική της κυβέρνησης.

  Στη δήλωσή της η Διεθνής Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει δικτατορικά τα μέτρα που προσπαθεί η Τρόικα να επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία και ζητά άμεσα αλλαγή πολιτικής με την εφαρμογή μέτρων που θα ενισχύουν την ανάπτυξη  και την κοινωνική συνοχή.

   

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

   

  Σας επισυνάπτουμε τη δήλωση συμπαράστασης της ΔΣΣ

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΔΣΣ)

   

  Δήλωση συμπαράστασης για την Ελλάδα από τη ΔΣΣ

  29 Οκτωβρίου 2012

   

  Η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα αυτή προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που λειτουργούν ως Τρόϊκα, να στερήσουν τον ελληνικό λαό από τα θεμελιώδη δικαιώματα που προβλέπονται στις Διεθνείς Συμβάσεις του ILO και άλλων οργάνων του ΟΗΕ. Ζητά από τα μέλη της Τρόϊκα να σταματήσει η προσπάθεια επιβολής δικτατορικών μέτρων στον ελληνικό λαό και τους καλεί να στηρίξουν μέτρα για την αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας.

  Η ΔΣΣ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το γεγονός ότι σε μια στιγμή όπου νέες περικοπές μισθών και συντάξεων ύψους 13 δις ευρώ καθώς και νέα αυξήσεις φόρων για το 2013 επιβάλλονται στους ήδη εξαθλιωμένους Έλληνες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, τα νέα «διαρθρωτικά» μέτρα θα στερήσουν τους εργαζόμενους από τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά τους.

  Η Τρόϊκα ασκεί πίεση στην κυβέρνηση να καθορίσει τον κατώτερο μισθό μέσω νομοθετικής ρύθμισης. Αυτό θα σημάνει τυπικά και αμετάκλητα το τέλος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσα από την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία καθόριζε μέχρι σήμερα τα κατώτερα όρια μισθών, παροχών και εργασιακών συνθηκών μετά από διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους.

  Το νέο σύστημα αποκλείει την επέκταση του προστατευτικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους εργαζόμενους.

  Με το νέο πλαίσιο διαμορφώνονται και παγώνουν ο κατώτερος μισθός και τα επιδόματα «ωρίμανσης» και πολυετίας  κάτω του επιπέδου στοιχειώδους διαβίωσης που διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο του 2012 και απαγορεύονται όλα τα άλλα επιδόματα.

  Στην ουσία η κατάργηση των επιδομάτων ωρίμανσης σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίζονται a priori ως νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας και δεν θα απολαμβάνουν κανενός είδους κεκτημένο δικαίωμα, ενώ η σχεδιαζόμενη κατάργηση του εναπομείναντος επιδόματος γάμου  , θα επιφέρει μια επιπλέον μείωση κατά 10% πέραν των άλλων περικοπών που εμπεριέχονται στο πακέτο λιτότητας.

  Μεταξύ άλλων μέτρων, η Τρόικα επίσης προσπαθεί να εδραιώσει την πλήρη αναμόρφωση του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

  Οι ενέργειες αυτές της Τρόικα θέτουν σε κίνδυνο βασικά δημοκρατικά δικαιώματα όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και για τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

  Η ΔΣΣ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στην οργάνωση μέλος της τη ΓΣΕΕ και τον λαό της Ελλάδας.

   

   

   

  Ανακοίνωση Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. για συμμετοχή στην 48ωρη

  και παρουσία στα δικαστήρια για συμπαράσταση-διαμαρτυρία.  

   

  Ανακοίνωση Σ.Ε.ΚΤ.

   

  Την Τρίτη 6/11/2012, πρώτη μέρα της 48ωρης Γενικής Απεργίας συζητείται εξ' αναβολής η προσφυγή των εργοδοτών κατά της κλαδικής μας σύμβασης που ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις μελετητικές εργοληπτικές και κατασκευαστικές Τεχνικές επιχειρήσεις.

  Εάν οι εργοδότες νικήσουν, οι μισθοί των εργαζομένων στον κλάδο θα ξεκινούν άμεσα, από το κατώτατο του νομοθετικού εκτρώματος Κυβέρνησης & Τρόικας, δηλαδή στα 400 ευρώ καθαρά, ενώ απόλυτη αρχή θα αποτελούν οι ατομικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

  Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΚΤ. καλεί όλους τους εργαζόμενους την Τρίτη 6/11/2012 8:30, στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 9 αίθουσα 16) για να υπερασπίσουμε την κλαδική μας σύμβαση.

   Όπως και την προηγούμενη φορά (----> ευελπίδων 7/6/2011 έτσι και σήμερα, η μαζική συμμετοχή μας είναι απαραίτητη και καθοριστική.

   

  © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services