Ανακοίνωση Σ.Ε.ΚΤ. για δημοσιεύματα

     

     

    Χολαργός, 28 /09/2012

     

     

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

     

    Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, δημοσιεύματα για την Κτηματολόγιο Α.Ε. και το έργο της. Δημοσιεύματα που παρουσιάζουν σκάνδαλα, κακοδιαχείριση και δυσλειτουργίες. Στο προλειασμένο από την προπαγάνδα έδαφος της συκοφάντησης του δημόσιου τομέα, η παρουσίαση ενός ακόμα δημόσιου οργανισμού ως «άντρο διαφθοράς», βρίσκει γόνιμο έδαφος. Ακολουθείται, βέβαια, από προτάσεις για ιδιωτικοποίηση, μειώσεις μισθών, απολύσεις, λουκέτα σε οργανισμούς, τα οποία η κοινή γνώμη καλείται να αποδεχτεί αφού «αυτοί τα φάγανε εις βάρος του πολίτη». Η αλήθεια, όμως, είναι μακριά από αυτή την εικόνα.

     

    Οι συντάκτες των δημοσιευμάτων επικαλούνται ελέγχους που έγιναν στην Κτηματολόγιο Α.Ε., αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εταιρεία ελέγχεται γιατί υπάρχουν υποψίες κακοδιαχείρισης. Προς απάντησή τους και για την πληροφόρηση των πολιτών, η εταιρεία ελέγχεται συνέχεια, γιατί αυτό επιβάλλεται από το νομικό καθεστώς της και το έργο που επιτελεί: κάθε τρίμηνο από ορκωτούς λογιστές, κάθε μήνα από την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ, ενώ παράλληλα έχουν γίνει πολλαπλοί έλεγχοι ασφάλειας των συστημάτων και των διαδικασιών της και με πρωτοβουλία της η εταιρία προετοιμάζεται για πιστοποίηση ISO. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι η εταιρεία και τα στελέχη της επιδιώκουν αυτούς τους ελέγχους με σκοπό τη συνεχή βελτίωσή της. Μάλιστα, οι αναφορές των δημοσιευμάτων σε δήθεν ευρήματα ελεγκτών αναφέρονται σε εκθέσεις και ελέγχους που δεν έχουν καν ολοκληρωθεί. Τόση είναι η βιασύνη των συντακτών. Τυχαίο; Όχι, βέβαια!

     

    Δυστυχώς εμείς, οι εργαζόμενοι, έχουμε ξαναζήσει, με οδυνηρό τρόπο, το φαινόμενο της συκοφάντησης της εταιρίας. Το Καλοκαίρι και Φθινόπωρο του 2010 ο τύπος κατακλυζόταν από δημοσιεύματα εναντίον της εταιρείας. Και τότε, όπως και τώρα, είχαμε αλλαγή κυβέρνησης και ως εκ τούτου τοποθετήσεις σε διοικητικές και άλλες θέσεις «νέων» ή «παλαιών» προσώπων. Και τότε, όπως και τώρα, είχαμε συγκρούσεις των φατριών και συντεχνιών που κινούνται γύρω από το Κτηματολόγιο για το μοίρασμα της πλούσιας πίτας του.

    Τότε, την κακή (αλλά και διαστρεβλωμένη) εικόνα που επιχείρησαν να δημιουργήσουν τα μέσα ενημέρωσης, ακολούθησε ο έλεγχος από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κι ένα πόρισμα γεμάτο «ενδείξεις», αλλά καμία απόδειξη με τραγική κατάληξη… την απόλυση 10 χαμηλόβαθμων συναδέλφων. Έπρεπε να βρεθεί και μία «Ιφιγένεια» για να θυσιαστεί, προκειμένου να καταλαγιάσει το διαμορφωμένο κλίμα και να πνεύσει «άνεμος εξυγίανσης» στην εταιρία. Ενώ, όμως, χύθηκε άφθονο μελάνι για καταγγελίες διαφθοράς, δεν σπαταλήθηκε ούτε μια αράδα για την απόφαση του εισαγγελέα, η οποία έβαλε στο αρχείο τη δικαστική έρευνα που ακολούθησε, αφού κανένα εύρημα δεν επαληθεύτηκε και καμία παρανομία δεν βρέθηκε.

     

    Σε πείσμα όλων όσων διεκδικούν να παίξουν ρόλο στον ευαίσθητο χώρο της διαχείρισης της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, ο καθένας για τα δικά του συμφέροντα, δεν θα σταματήσουμε να υπενθυμίζουμε ότι η Κτηματολόγιο Α.Ε. είναι Δημόσια εταιρία, που διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα, ειδικευμένο προσωπικό και εργαλεία, για να ασκεί έλεγχο προς όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος.

     

     

      

    Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες συκοφάντησης της εταιρείας απ’ όπου κι αν προέρχονται

     

    Καλούμε την εταιρία να προστατεύσει με κάθε μέσο τους εργαζόμενους και το έργο τους

     

    Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι ως εξιλαστήρια θύματα

     

    Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του Κτηματολογίου

     

     

    Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΚΤ.

     

     

     

     

    © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services