Ανακοίνωση Τύπου Σ.Ε.ΚΤ.

  Χολαργός, 2/07/2012

   

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

   

  H Ιδιωτικοποίηση της Κτηματολόγιο ΑΕ προχωράει

  Η νέα κυβέρνηση παίρνει τη σκυτάλη από τους  προκατόχους της

   

  Τη σκυτάλη από τους προκατόχους της παίρνει η νέα Κυβέρνηση για παραχώρηση στους ιδιώτες, κάθε τομέα του δημοσίου που θα μπορούσε να αυξήσει τα κέρδη του κεφαλαίου, στερώντας έσοδα από το δημόσιο και προσθέτοντας νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών.

   

  Σ΄αυτό το πλαίσιο, προχωράει το διαγωνισμό για την εξεύρεση του «οικονομικού συμβούλου» που θα αναλάβει την πώληση της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. σε ιδιώτες. Κάνει, όπως φαίνεται, μια αγωνιώδη προσπάθεια να στερήσει από μελλοντικά έσοδα το δημόσιο (πρόκειται για τα έσοδα και τα οφέλη που προκύπτουν από το Εθνικό Κτηματολόγιο) για να εξασφαλίσει έτσι ότι δεν θα πάρουν «λάθος δρόμο» και δεν θα δοθούν για νοσοκομεία, σχολεία ή άλλες «αντιπαραγωγικές» ανάγκες. Ανησυχεί προφανώς, μήπως δεν περάσουν και αυτά τα έσοδα στις τσέπες ιδιωτών και μήπως δεν επιβληθούν στον ελληνικό λαό και άλλα χαράτσια, αυτή τη φορά με πρόσχημα τη δημιουργία και τη διαχείριση του Εθνικού Κτηματολογίου.

   

  Αν δεν είναι έτσι, δεν εξηγείται γιατί δεν προχώρησε στην ακύρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, προχωρώντας, έστω και για τα μάτια του κόσμου, σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και εξετάζοντας τις προτάσεις και τις μελέτες που έχουν γίνει για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και τη λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου. Τη στιγμή μάλιστα που η Κτηματολόγιο ΑΕ έχει ήδη καταρτίσει και δημοσιοποιήσει ολοκληρωμένο business plan, το οποίο περιλαμβάνει κοστολογημένο και χρονοπρογραμματισμένο αναλυτικό σχεδιασμό κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας (Επιχειρησιακό σχέδιο ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου στο http://www.ktimatologio.gr/ktima), διαλύοντας ουσιαστικά κάθε δήθεν «τεχνοκρατικό» επιχείρημα υπέρ της ιδιωτικοποίησης.

   

  Καλούμε την κυβέρνηση να ακυρώσει το επαίσχυντο και ζημιογόνο για την κοινωνία σχέδιο ξεπουλήματος του Εθνικού Κτηματολογίου, παίρνοντας υπόψη τις αιτιάσεις του Σωματείου Εργαζομένων της Κτηματολόγιο ΑΕ, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, επιστημονικών και άλλων φορέων, για την ανορθόδοξη απόφαση της Διυπουργικής επιτροπής να προχωρήσει προεκλογικά το σχέδιο ξεπουλήματος του Εθνικού Κτηματολογίου.

   

  Την Πέμπτη 5/7/2012 από τις 14:30 έως τις 17:00,  καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών, το σωματείο μας πραγματοποιεί στάση εργασίας και αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών (Καρ. Σερβίας 8).

   

   

  Την κινητοποίηση της Πέμπτης υποστηρίζουν και θα παραβρεθούν:

   

  α) Η Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε (ανακοίνωση)


   

  β) Το συντονιστικό σωματείων "ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο"  (ανακοίνωση)

   


   

  © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services