Ανακοίνωση ΓΣΕΕ για αντισυνταγματικότητα

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    2/7/2012

     

    ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

     

    H πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών η οποία αναγνωρίζει τον παράνομο χαρακτήρα των μόνιμων και αναποτελεσματικών μέτρων που έχουν επιβληθεί ήδη από τις αρχές του 2010 και το πρώτο Μνημόνιο (ν. 3833/2010 και ν. 3845/2010) ενισχύει το μέτωπο απέναντι στην ασύδοτη και αντεργατική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων.

    Μετά τις αποφάσεις και εκθέσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας υπέρ των καταγγελιών της Γ.Σ.Ε.Ε. η πρώτη απόφαση πολιτικού Δικαστηρίου διαπιστώνει ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων παραβιάζουν το Σύνταγμα και τις δεσμευτικές για τη χώρα Διεθνείς Συμβάσεις.

     Περαιτέρω διαπιστώνει την προφανή παράβαση των συνταγματικών αρχών της αναλογικότητας, της αναγκαιότητας και της προσφορότητας των μέτρων που τίθενται σε ισχύ σε μια δημοκρατική κοινωνία, η οποία οφείλει να σέβεται και θωρακίζει την ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια και να μην παρεκκλίνει από την αρχή της ισότητας.

              Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις προσδοκούν στην ορθή έκβαση και των λοιπών προσφυγών τους στην ελληνική Δικαιοσύνη για την αποτελεσματική προστασία των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τη λαίλαπα των επικίνδυνων μέτρων εφαρμογής των Μνημονίων δανεισμού της χώρας.

              Η Γ.Σ.Ε.Ε. ευελπιστεί ότι η προστασία του ελληνικού Συντάγματος και των συνταγματικών του αρχών θα επαναβεβαιωθούν και θα ενισχυθούν και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκκρεμεί η προσφυγή της ΓΣΕΕ κατά της «εργασιοκτόνας» 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, ο παράνομος χαρακτήρας της οποίας είναι πρόδηλος όχι μόνο νομικά, αλλά και κοινωνικά από τις διαρκείς και ολέθριες συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων.

    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

     

    © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services