Ψήφισμα για κατάληψη Δ.Ε.Η.

    Χολαργός, 23.11.2011

     

    ΨΗΦΙΣΜΑ

     

    Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ να προχωρήσει σε κατάληψη του κέντρου έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος προκειμένου να μπλοκάρει τις διακοπές του ρεύματος σε πολίτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι που επέβαλλε η Κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Ο νόμος που επέβαλλε το χαράτσι είναι άδικος και παράνομος. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στερεί στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, εκβιάζοντας τους πολίτες να πληρώσουν άλλο ένα δυσβάστακτο φόρο.

     

     

    Το διαρκώς ευρυνόμενο κύμα αντίστασης από φορείς, επιτροπές κατοίκων, σωματεία και δήμους με κορύφωση την κατάληψη από τη  ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ  του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος έχει ήδη φέρει αποτελέσματα. Εξανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών σε αναδίπλωση, αναστέλλοντας τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να υπάρξει πρόβλεψη για τις ευπαθείς ομάδες. Δεν φτάνει αυτό, το άδικο χαράτσι πρέπει να καταργηθεί για όλους.

     

    Κλιμάκιο του Δ.Σ. του Σ.Ε.ΚΤ παραβρέθηκε στο χώρο της κατάληψης και δήλωσε τη συμπαράσταση του σωματείου μας.

     

    Σήμερα Τετάρτη 13:00μ.μ. συνδιοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης, έξω από το κτίριο  οι Δήμοι Αργυρούπολης-Ελληνικού, Βύρωνα, Πετρούπολης, Περιστερίου, Νίκαιας-Ρέντη, Ν. Ιωνίας, Σαρωνικού η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το ΕΚΑ, η Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.   

     

    Στις 2 Δεκεμβρίου 2011 εκδικάζεται η προσφυγή του ΔΣΑ κατά του ειδικού τέλους στα ακίνητα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

     

    Καλούμε όλους και όλες να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, ενισχύοντας τις αντιδράσεις, όπου αυτές υπάρχουν.

     

    Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα ! Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό

     

    Το Δ.Σ. του Σωματείου

    των Εργαζομένων στην Κτηματολόγιο Α.Ε.

     

     

    © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services