Δελτίο Τύπου Σ.Ε.ΚΤ. 1/10/2013

Εκτύπωση

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.ΚΤ.

Χολαργός, 1 Οκτωβρίου 2013

Με αφορμή τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη για το Κτηματολόγιο, ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, Μάρκος Μπουγιουκλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ:

Οι εργαζόμενοι της "Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ", μέσα σε αντίξοες εργασιακές συνθήκες, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την προώθηση του Εθνικού Κτηματολογίου.

Με αφορμή τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις και την προκύρηξη για την κτηματογράφηση όλης της χώρας, ζηταμε από την πολιτεία και τον αρμόδιο Υπουργό να διασφαλιστούν:

Ο δημόσιος χαρακτήρας του έργου.

Όλες οι θέσεις εργασίας των έμπειρων και καταρτισμένων στελεχών της ΕΚΧΑ ΑΕ.

Ο σεβασμός στο εργατικό δίκαιο όλων όσων εργάζονται ή θα εργαστούν για το Κτηματολόγιο, εξασφαλίζοντας έτσι ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων που θα διατεθούν θα επιστρέψει στην κοινωνία.

Μία νέα αφετηρία στις εργασιακές σχέσεις με διαφάνεια, δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση.

Η διακομματική συναίνεση και η εθνική συνεργασία.

Τέλος, καλούμε την πολιτεία να μεριμνήσει έτσι ώστε, στις δύσκολες εποχές που όλη η κοινωνία βιώνει, τα πιστωτικά ιδρύματα να μην μετακυλήσουν το βάρος που τους αναλογεί, στους πολίτες.

Η διευκόλυνση του πολίτη και ο σεβασμός στην ιδιοκτησία του θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης και των εργαζομένων.

Με όλα τα παραπάνω και με την ειλικρινή συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας, της διοίκησης της ΕΚΧΑ ΑΕ, των εργαζομένων, των πολιτικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων και των πολιτών η χώρα μας σε λίγα χρόνια όχι μόνο θα έχει ολοκληρωμένο Κτηματολόγιο αλλά θα μπορεί να εξάγει και την τεχνογνωσία της εκτός συνόρων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΚΤ.

 

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

Μάρκος Μπουγιουκλάκης                     Δημήτριος Σιλιόγκας