Ανακοίνωση ΣΕΚΤ για 48ωρη Απεργία

Εκτύπωση

Χολαργός, 26  Οκτωβρίου  2011

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με μεγάλη ικανοποίηση παρακολουθήσαμε την εξέλιξη των κινητοποιήσεων στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Εκατομμύρια εργαζόμενοι, σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο αυξανόμενο απεργιακό κύμα που απλωνόταν με απεργίες και καταλήψεις στον ένα χώρο μετά τον άλλο με κορύφωση τη γενική 48ωρη απεργία.

 

 

 

 

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις έλαβαν μέρος εκατοντάδες  χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Η συμμετοχή και ο όγκος των διαδηλωτών καθιστά την απεργία αυτή, ίσως, την μεγαλύτερη της μεταπολίτευσης.

 

Τα συνθήματα, οι συζητήσεις, η ποικιλία και το μέγεθος της διαμαρτυρίας μετατόπισαν το κέντρο βάρους από τη διεκδίκηση συνδικαλιστικών αιτημάτων. Το μετατόπισαν ακόμα και από το αίτημα «να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο» κάνοντας την απεργία πολιτική με αίτημα την πτώση της Κυβέρνησης. Τα κεντρικά συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν:

 

« Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν »    

 

 και   

 

 « ’Η εμείς ή αυτοί »

 

Το σωματείο μας, για πρώτη φορά, συμμετείχε με μαζικό μπλοκ στην πορεία της 19ης Οκτωβρίου.

 

Στον απολογισμό του διημέρου δυστυχώς μετράμε ήδη τον πρώτο νεκρό. Είναι το πρώτο θύμα του ακήρυχτου αυτού πολέμου και είναι από τη δική μας πλευρά. Τιμούμε τον διαδηλωτή 53χρονο  οικοδόμο Δημήτρη Κοτζαρίδη που έφυγε αγωνιζόμενος και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη φυσική και πολιτική του οικογένεια.

 

Καταγγέλλουμε κατηγορηματικά την επίθεση, με πέτρες και βόμβες μολότωφ, εναντίον διαδηλωτών. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να ονοματίσουμε πολιτικούς χώρους ή να κάνουμε αστυνομικά σενάρια πρακτορολογείας, οφείλουμε όμως να πούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές από τους απεργούς, δεν συμβάλλουν στον αγώνα μας, αντιθέτως αποδυναμώνουν και βοηθούν στην καταστολή των διαδηλώσεων.

 

Δεν τελειώσαμε ακόμα. Από την ατέλειωτη διαδήλωση της 5ης Μάη 2010 στις ακόμα πιο μαζικές πλατείες του Μαίου - Ιουνίου 2011, φτάσαμε στο πρωτοφανές απεργιακό κύμα του φετινού Οκτώβρη και στη διαδήλωση των εκατοντάδων χιλιάδων της 48ωρης. Κάθε επόμενο κύμα είναι πιο μαζικό και πιο οργανωμένο από το προηγούμενο. Χρειάζεται να κλιμακώσουμε με διάρκεια και επιμονή.

 

Ο Νοέμβρης είναι ο μήνας που ψηφίζεται ο ετήσιος προϋπολογισμός, εκεί θα αποτυπωθούν σε νούμερα όλα τα μέτρα που έχουν ψηφίσει και εξαγγείλει.

Καλούμε τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν γενική απεργία στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

 

Η 48ωρη Γενική απεργία ήταν η ολοκλήρωση του 3ου γύρου. Ξεκινάει ο 4ος.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΚΤ.