Ανακοίνωση Σ.Ε.ΚΤ. 23-4-2013

    Χολαργός 23/04/2013

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

    Συνάδελφοι,

    τα σχετικά με την εκπροσώπηση των εργαζόμενων στο ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ, ρυθμίζονται από τον Ν. 3429/2005 "Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί ΔΕΚΟ" καθώς και τις τροποποιήσεις αυτού. Με τον νόμο 3899/17-12-2010 η Κτηματολόγιο ΑΕ, εντάχθηκε στο πεδίο εφαρμογής του Κεφαλαίου Α΄του ν. 3429/2005 "Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί ΔΕΚΟ". Στο Ν. 3429/2005, στο άρθρο 3 υπό τον τίτλο «Διοικητικό Συμβούλιο» ορίζεται ότι θα πρέπει να γίνουν αρχαιρεσίες για την εκλογή και ανάδειξη του αντιπροσώπου των εργαζομένων με το σύστημα της απλής αναλογικής και τις υπόλοιπες γνωστές διαδικασίες του Ν. 1264/1982.

    Σύμφωνα με το νόμο (3899/2010, άρθρο 14) "...οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του εκπροσώπου των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση διεξάγονται από την εφορευτική επιτροπή της πλέον αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας, και αν δεν υπάρχει τέτοια, της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της δημόσιας επιχείρησης".

    Σύμφωνα με το παραπάνω, το Σ.Ε.ΚΤ. ως αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση, θα μεριμνά για την εκλογή των εφορευτικών (ανά περιοχή), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Συνέλευση που έχει ήδη συγκληθεί για την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.

    Συγκεκριμένα θα εκλεγούν Εφορευτικές Επιτροπές για την:

    1) Αθήνα (Χολαργός, ΟΚΧΕ, ΚΓ Χαλανδρίου, ΚΓ Πειραιά, ΚΓ Σαλαμίνας)

    2) Θεσσαλονίκη (ΠΚΘ, ΚΓ Θεσσαλονίκης)

    3) Πάτρα (ΚΓ Πάτρας)

    4) Ιωάννινα (ΚΓ Ιωαννίνων, ΚΓ Άρτας)

    5) Χανιά (ΚΓ Ηρακλείου, ΚΓ Χανίων)

    Θα ενημερωθείτε από το ΔΣ του Σ.Ε.ΚΤ., αλλά και από την Εφορευτική Επιτροπή (ανά περιοχή) για όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

    Προς το παρόν όποιο μέλος του Σ.Ε.ΚΤ. επιθυμεί μπορεί να υποβάλλει στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (το οποίο θα προωθήσει στο Προεδρείο της ΓΣ της Παρασκευής) τις υποψηφιότητες για την Εφορευτική Επιτροπή που θα προκύψει από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 26 Απριλίου 2013 (13:00) και η οποία Εφορευτική Επιτροπή θα μεριμνήσει για τη διεξαγωγή της εκλογής εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ σύμφωνα με το Νόμο.

    Στις αρχαιρεσίες για την εκλογή μέλους του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ, θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι της Κτηματολόγιο ΑΕ, ανεξάρτητα εάν είναι μέλη του Σ.Ε.ΚΤ. ή όποιου άλλου Σωματείου, με δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

     Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΚΤ.

     

    © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services