Δελτία Τύπου Γ.Σ.Ε.Ε.

     

     

     

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

     

    2.11.2012

     

    ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

     

    κατά της ΣΥΜΒΑΣΗΣ της ΟΣΕΤΕΕ-ΣΤΥΕ

     

    Η ΓΣΕΕ στηρίζει με κάθε τρόπο, συνδικαλιστικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων στον τεχνικό κλάδο  για να διατηρήσουν τα μισθολογικά κλιμάκια της κλαδικής σύμβασης ΟΣΕΤΕΕ – ΣΤΥΕ, μετά την αγωγή που έχουν κάνει οι εργοδότες και η οποία εκδικάζεται την ερχόμενη Τρίτη 6 Νοεμβρίου.

    Ότι έχουν πετσοκόψει κυβέρνηση – Τρόικα, έχουν αναλάβει εργολαβικά να το ισοπεδώσουν οι εργοδότες  του τεχνικού κλάδου, σε μία επίδειξη απίστευτης επιθετικότητας απέναντι στους εργαζόμενους που με τη δουλειά τους και την τεχνογνωσία τους χάρισαν στους εργοδότες υψηλότατα κέρδη όλα τα προηγούμενα χρόνια.

    Δε φτάνουν οι απολύσεις και οι άθλιες συνθήκες που έχουν επιβάλλει στους εργαζόμενους επιδιώκουν  τώρα την κατάργηση κάθε ορίου αξιοπρέπειάς τους.

    Δε θα τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν  αυτή τη βίαιη προσαρμογή. Η δίκη των εργοδοτών κατά της Εθνικής Κλαδικής ΣΣΕ ΟΣΕΤΕΕ-ΣΤΥΕ πρέπει  να γίνει η καταδίκη τους στη χωρίς όρια επιθετικότητά τους.

    Η ΓΣΕΕ θα παρέμβει νομικά την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, ώρα 8:30 π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (Κτίριο 9, αίθουσα 16) για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την καταδίκη αυτών των εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

      

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    2.11.2012

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

     

    Ο αγώνας και η σύγκρουση της ΓΣΕΕ με τις αντεργατικές και αντικοινωνικές προβλέψεις των μνημονίων συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και όλα τα μέσα.

    Εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις (νέα 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7/11/2012), τις συνεχείς παρεμβάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδόθηκε χθες μια σημαντική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Η «ιστορική» αυτή γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων, αποφαίνεται για το αυτονόητο: το νόμιμο και ηθικό δικαίωμα των συνταξιούχων και των εργαζομένων, να διασφαλισθούν τα βασικά και θεμελιώδη ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

    Η απόφαση αυτή (σε συνέχεια όλων των προηγούμενων) αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα για την Κυβέρνηση και τους Τροϊκανούς, αλλά και μια δικαίωση των αγώνων και των αιτημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων.

    Είναι προφανέστατα τα συνταγματικά εμπόδια που ορθώνονται στην εφαρμογή των άδικων, άνισων και αναποτελεσματικών μέτρων των μνημονιακών πολιτικών.

    Οφείλει επιτέλους η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η πολιτική των περικοπών που εφαρμόζει κατ΄ απαίτηση των Τροϊκανών εκτός από αντεργατική, αντικοινωνική και αναποτελεσματική είναι παράνομη και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.

    Η ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο, για να ακυρώσουν και να ανατρέψουν αυτές τις παράλογες και παράνομες πολιτικές που συγκρούονται με Συνταγματικές και Ευρωπαϊκές προβλέψεις και καταπατούν βάναυσα τα εργατικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

     

     

     

     

     

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    2.11.2012

     

    ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣτΕ

     

     

    Αναβλήθηκε η προσδιορισμένη για σήμερα εκδίκαση της προσφυγής της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012, με πρωτοβουλία του ΣτΕ και ορίστηκε νέα ημερομηνία συζήτησης για τις 7-12-2012.

    Η ΓΣΕΕ θα εξακολουθήσει και θα εντείνει τον αγώνα με συνδικαλιστικά και νομικά μέσα,  τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

    Η 48ωρη Γενική Απεργία στις 6 & 7/11/2012 έχει κυρίαρχο αίτημα την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, εκτινάσσουν την ανεργία σε  δυσθεώρητα ύψη και βυθίζουν την  οικονομία σε ολοένα και μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.

     

     

     

     

    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services