Δελτία Τύπου ΓΣΕΕ 29-30 ΟΚΤ 2012

     

     

     

     

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    (Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012)

     

     

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ

     

    Η ΓΣΕΕ έχει κατ’επανάληψη εκφράσει με έντονο τρόπο την πλήρη και ριζική διαφωνία της στην εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.

    Η εμμονή σ’αυτή την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική, προωθεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων αρπακτικών που θέλουν να βάλουν στο χέρι τις κερδοφόρες (χρυσοφόρες) επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την περιουσία του δημοσίου, όσο- όσο και όπως – όπως.

    Στο όνομα μείωσης του χρέους και διασφάλισης των δανειστών, απογυμνώνεται το κράτος και τα συμφέροντα των πολιτών, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες από κάθε κοινωφελή και κοινωνική δραστηριότητα.

    Ας σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι μόνες που λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και άσκησης παρεμβατικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.  

    Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, για την έγκριση ή όχι της κάθε μιας ιδιωτικοποίησης είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ συνταγματική και ηθική επιταγή για τους 300 Βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου οι οποίοι έχουν εντολή να διασφαλίζουν τη νομιμότητα ,το δημόσιο συμφέρον και μακροπρόθεσμο κοινωνικό  όφελος.

    Δεν μπορεί και δεν πρέπει, η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης να ανατεθεί σε δήθεν «ανεξάρτητους τεχνοκράτες» πολύ περισσότερο γιατί τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής (εκποίηση του IBC) εμπίπτουν σε εισαγγελική αρμοδιότητα για τις διαδικασίες αλλά και για το ΤΙΜΗΜΑ! Ως ένδειξη διαμαρτυρίας η ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικά στελέχη των ΔΕΚΟ, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη 30/10/12 παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, ώρα 18:00 και θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Σώματος και στις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

     

    ΟΧΙ

    ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

     

    ΟΧΙ

    Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ «ΔΩΡΑΚΙ» στους ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ

     

    ΟΧΙ

    ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

     

                                              

     

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    30/10/2012

     

    ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ:

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

     

     

    Σε μια σημαντική παρέμβαση για τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μας προχώρησε η Διεθνής Συνδικαλιστική  Συνομοσπονδία.

    Το γενικό συμβούλιο της ΔΣΣ το οποίο συνεδριάζει αυτές τις μέρες στην Ιορδανία εξέδωσε κείμενο συμπαράστασης στους Έλληνες εργαζόμενους χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τις απαιτήσεις της Τρόικα και την πολιτική της κυβέρνησης.

    Στη δήλωσή της η Διεθνής Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει δικτατορικά τα μέτρα που προσπαθεί η Τρόικα να επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία και ζητά άμεσα αλλαγή πολιτικής με την εφαρμογή μέτρων που θα ενισχύουν την ανάπτυξη  και την κοινωνική συνοχή.

     

    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

     

    Σας επισυνάπτουμε τη δήλωση συμπαράστασης της ΔΣΣ

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΔΣΣ)

     

    Δήλωση συμπαράστασης για την Ελλάδα από τη ΔΣΣ

    29 Οκτωβρίου 2012

     

    Η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα αυτή προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που λειτουργούν ως Τρόϊκα, να στερήσουν τον ελληνικό λαό από τα θεμελιώδη δικαιώματα που προβλέπονται στις Διεθνείς Συμβάσεις του ILO και άλλων οργάνων του ΟΗΕ. Ζητά από τα μέλη της Τρόϊκα να σταματήσει η προσπάθεια επιβολής δικτατορικών μέτρων στον ελληνικό λαό και τους καλεί να στηρίξουν μέτρα για την αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας.

    Η ΔΣΣ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το γεγονός ότι σε μια στιγμή όπου νέες περικοπές μισθών και συντάξεων ύψους 13 δις ευρώ καθώς και νέα αυξήσεις φόρων για το 2013 επιβάλλονται στους ήδη εξαθλιωμένους Έλληνες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, τα νέα «διαρθρωτικά» μέτρα θα στερήσουν τους εργαζόμενους από τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά τους.

    Η Τρόϊκα ασκεί πίεση στην κυβέρνηση να καθορίσει τον κατώτερο μισθό μέσω νομοθετικής ρύθμισης. Αυτό θα σημάνει τυπικά και αμετάκλητα το τέλος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσα από την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία καθόριζε μέχρι σήμερα τα κατώτερα όρια μισθών, παροχών και εργασιακών συνθηκών μετά από διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους.

    Το νέο σύστημα αποκλείει την επέκταση του προστατευτικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους εργαζόμενους.

    Με το νέο πλαίσιο διαμορφώνονται και παγώνουν ο κατώτερος μισθός και τα επιδόματα «ωρίμανσης» και πολυετίας  κάτω του επιπέδου στοιχειώδους διαβίωσης που διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο του 2012 και απαγορεύονται όλα τα άλλα επιδόματα.

    Στην ουσία η κατάργηση των επιδομάτων ωρίμανσης σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίζονται a priori ως νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας και δεν θα απολαμβάνουν κανενός είδους κεκτημένο δικαίωμα, ενώ η σχεδιαζόμενη κατάργηση του εναπομείναντος επιδόματος γάμου  , θα επιφέρει μια επιπλέον μείωση κατά 10% πέραν των άλλων περικοπών που εμπεριέχονται στο πακέτο λιτότητας.

    Μεταξύ άλλων μέτρων, η Τρόικα επίσης προσπαθεί να εδραιώσει την πλήρη αναμόρφωση του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

    Οι ενέργειες αυτές της Τρόικα θέτουν σε κίνδυνο βασικά δημοκρατικά δικαιώματα όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και για τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

    Η ΔΣΣ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στην οργάνωση μέλος της τη ΓΣΕΕ και τον λαό της Ελλάδας.

     

    © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services