Ανακοίνωση Τύπου ΣΕΚΤ 11-06-2012

     

    Την Πέμπτη 14/6/2012 στις 17:00 είναι η καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την «επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου του Δημοσίου σχετικά με την Κτηματολόγιο Α.Ε."

    Παρά τις διαμαρτυρίες μας στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πάγωσε η διαδικασία αλλά δεν μας δέχτηκαν καν για ν' ακούσουν τα αιτήματά μας.

    Το Δ.Σ. του Σ.Ε.ΚΤ. αποφάσισε ομόφωνα τις παρακάτω δράσεις και σας καλεί να συμμετέχετε:

    • Στάση εργασίας την Πέμπτη 14/6/2012 από τις 14:00 έως τη λήξη του ωραρίου
    • Συνάντηση στις 14:00 στο ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο
    • Μετάβαση στο Υπουργείο Οικονομικών (κάτω πλατεία Συντάγματος) , χώρο κατάθεσης των προσφορών και παραμονή μέχρι τις 17:00.

    Από ενημέρωση που είχαμε, σε κινητοποιήσεις στο χώρο την Πέμπτη προτίθεται να προχωρήσει και ο ΠΣΔΑΤΜ

    Επισυνάπτουμε δελτίο τύπου του σωματείου

    Χολαργός, 11 /06/2012

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στις απαράδεκτες διαδικασίες ξεπουλήματος της Κτηματολόγιο Α.Ε.

    Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου (στις 25/4/2012) 10 μόλις μέρες πριν από τις εκλογές η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων, που αποτελείτο από τους κκ Σαχινίδη, Παπακωνσταντίνου, Βορίδη, Κουτρουμάνη και την κα Διαμαντοπούλου, αποφάσισε να προωθήσει το σχέδιο του «αμετανόητου» μέχρι την τελευταία στιγμή κου Γιώργου Παπακωνσταντίνου για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Κτηματολόγιο ΑΕ και εξουσιοδότησε την

    Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών να προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την «επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου του Δημοσίου» που θα αναλάβει το έργο.

     

     

    Μία μέρα πριν την ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης, στις 16/5 το Υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος (σημείωση για υποψιασμένους: στα αγγλικά). Χαρακτηριστικό της σπουδής με την οποία κινήθηκε η -για πρώτη φορά- «συνεχής» δημόσια διοίκηση στη χώρα μας είναι ότι στην πρόσκληση ορίστηκε προθεσμία για την υποβολή προτάσεων μόλις 15 ημερών, δηλαδή ως τις 31 Μαΐου 2012!

    Μετά τις καταγγελίες του Σωματείου μας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, αλλά και άλλων φορέων, για την εξωφρενική μεθόδευση ξεπουλήματος της Κτηματολόγιο ΑΕ από την «μετέωρη» απελθούσα κυβέρνηση, αντί της απόσυρσης, στις 24/5/2012, αναρτήθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος!

    Η προθεσμία είναι και πάλι εντός του κρίσιμου προεκλογικού χρόνου και συγκεκριμένα μέχρι τις 14/6/2012… Αυτή τη φορά η Πρόσκληση είναι μεταφρασμένη “in greek”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται…

    Καλέσαμε την υπηρεσιακή Κυβέρνηση της χώρας και ιδιαίτερα τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και ΠΕΚΑ να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για την αναστολή κάθε σχετικής ενέργειας, όπως επιβάλλει η κοινή λογική, αλλά και οι κανόνες δεοντολογίας. Ζητήσαμε συνάντηση με του Υπουργούς προκειμένου να συζητήσουμε τις θέσεις μας, αλλά μάταια, η κατάθεση προσφορών συνεχίζεται έως και σήμερα, ενώ κανείς δεν μας δέχτηκε για να συζητήσουμε.

    Τα ψέματα τελείωσαν. Οι καταστροφείς της χώρας, όλων των αποχρώσεων, που προωθούν με τις ίδιες πολιτικές τη διάλυση των φορέων και την παράδοση του έργου και των υπηρεσιών τους σε ιδιωτικές εταιρείες με διαδικασίες διαβλητές και μεθοδεύσεις πανικόβλητες, οφείλουν να απαντήσουν:

    α) Με ποια πολιτική νομιμοποίηση προωθείται μια έωλη και ατεκμηρίωτη πολιτική απόφαση που δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα υπόψη της καμία υπηρεσιακή/επιστημονική εισήγηση;

    β) Γιατί προωθείται με αυτόν τον υπόγειο και «σκοτεινό» τρόπο και σε αυτόν τον κρίσιμο πολιτικό χρόνο που ο λαός αποφασίζει για το μέλλον του;

    Την Πέμπτη 14/6/2012 από τις 14:30 έως τις 17:00, καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών, το σωματείο μας πραγματοποιεί αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (κάτω πλατεία Συντάγματος), ανταποκρινόμενο και στη σχετική πρωτοβουλία – κάλεσμα του Πανελληνίου Συλλόγου Αγρ. Τοπογράφων.

    Θέτουμε όλους τους πολιτικούς φορείς της χώρας προ των ευθυνών τους και τους καλούμε να πάρουν θέση προεκλογικά εάν θέλουν ένα εθνικό Κτηματολόγιο με δημόσιο έλεγχο υπέρ των πολιτών ή ένα ιδιωτικό κερδοσκοπικό Κτηματολόγιο υπέρ του ιδιώτη-επενδυτή;

     

     

     

    © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services