Επιστολή Σ.Ε.ΚΤ. προς Υπουργό Π.Ε.Κ.Α.

     

     

     

     

     

     

     Χολαργός, 28  Μαΐου  2012

    Από:  Διοικητικό Συμβούλιο Σ.Ε.ΚΤ. 

    Προς :    Υπουργό Π.Ε.Κ.Α., κ. Γρ. Τσάλτα  

    Κοιν :    Υπουργό Οικονομίας, κ. Γ. Ζανιά 

     

    Κύριε Υπουργέ,

     

     

    Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου είναι σε εξέλιξη μια άκρως αντιδεοντολογική, αλλά και απονομιμοποιημένη πολιτικά διοικητική ενέργεια, για την οποία σας καλούμε να λάβετε άμεσα πρωτοβουλία.

     

    Συγκεκριμένα, στις 25/4/2012, 10 μόλις μέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου,  η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων, που αποτελούνταν από τους κκ Σαχινίδη, Παπακωνσταντίνου, Βορίδη, Κουτρουμάνη και την κα Διαμαντοπούλου, αποφάσισε να προωθήσει το σχέδιο για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Κτηματολόγιο ΑΕ. Με την ίδια απόφαση εξουσιοδότησε την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΕΓΔΕΚΟ) να προχωρήσει σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την «επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου του Δημοσίου» που θα αναλάβει το έργο.

     

    Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών στις 16/5, μία μέρα πριν την ορκωμοσία της Υπηρεσιακής κυβέρνησης στην οποία συμμετέχετε.

     

    Μετά τις καταγγελίες του Σωματείου μας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, αλλά και άλλων φορέων, για την εξωφρενική μεθόδευση από την απελθούσα κυβέρνηση, αντί της απόσυρσης, χθες, 24/5/2012, αναρτήθηκε στον παραπάνω ιστότοπο παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για την εν λόγω Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

    Η προθεσμία είναι και πάλι εντός του κρίσιμου προεκλογικού χρόνου και συγκεκριμένα μέχρι τις 14/6/2012!

     

    1.Επειδή, σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη Απόφαση και οι πράξεις της Διοίκησης που απορρέουν από αυτήν αποτελούν ευθέως διακύβευμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών (ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών κ.α.), ενώ παράλληλα, ακόμα και η δραστηριότητα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων έχει ήδη ανασταλεί, όπως επιβάλλει η κοινή λογική και η πολιτική δεοντολογία, σας καλούμε να λάβετε τις αντίστοιχες αποφάσεις.

     2.Παρακαλούμε όπως ορίσετε συνάντηση με το Δ.Σ.  του σωματείου μας προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας για το θέμα.

     

    © Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services