• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Τρίτη 21 Νοε 2017
Προφίλ

Ενεργά μέλη σήμερα : 205 Ιδρυση Σωματείου : 2002 (Ίδρυση εταιρείας 1996) Αριθμός μελών Σωματείου ίδρυσης : 97

Μέλη σε περιοχές : Αθήνα- Πειραιάς-Ναύπλιο-Χαλάνδρι-Σαλαμίνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Άρτα- Ιωάννινα-Χανιά- Χίος- Ηράκλειο


You are here: Αρχική Ομ/νδία Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. Aνακοίνωση Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
Aνακοίνωση Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 18 Μάρτιος 2012 19:42

    Εγκληματική η εγκύκλιος για τα εργασιακά.

Σε ισχύ οι ΣΣΕ ΟΣΕΤΕΕ- ΣΤΥΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 14/03/2012

 

Η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας έρχεται να δώσει λεπτομερείς οδηγίες στους εργοδότες για το πώς θα εφαρμόσουν το αντεργατικό τερατούργημα του 2ου Μνημονίου με το οποίο καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις, μειώνονται οι κατώτεροι μισθοί, σφαγιάζονται οι νέοι εργαζόμενοι μέχρι 25 ετών, καταργούνται οι δομές με τις οποίες προασπίζονται εργασιακά δικαιώματα όπως ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

 

 

Είναι τουλάχιστον περίεργο την ώρα που οι εργοδοτικές οργανώσεις λένε ότι δεν θέλουν να διαταραχθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις να έχουν τέτοια όπλα στα χέρια τους και να καλούνται να τα εφαρμόσουν.

 

Η ΟΣΕΤΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την Τρόικα και καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη μεθοδευμένη και ψευδεπίγραφη επίκληση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας η οποία απλά παραδίδει τους εργαζόμενους στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

 

Η εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου προκαλεί την πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδήματος, μιας και μεταφέρει πάνω από 6 δισ.€/ ετησίως από τους εργαζόμενους προς τους εργοδότες, αυξάνοντας προκλητικά την κερδοφορία τους, την ύφεση και την ανεργία.

 

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που η ακρίβεια στην αγορά οργιάζει και ταυτόχρονα η φοροεπιδρομή του Κράτους στην μισθωτή εργασία και την μικρή ιδιοκτησία κορυφώνεται.

 

H ΟΣΕΤΕΕ καλεί τους εργοδότες στον Τεχνικό Κλάδο, τη Βιομηχανία, τη Βιοτεχνία και το Εμπόριο αν δεν περισσεύει η υποκρισία σε αυτόν τον τόπο, να σεβαστούν τις υπογραφές τους, να σεβαστούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και με τη λήξη των υφιστάμενων ΣΣΕ που κατακτήθηκαν με κόπο και διαβούλευση ετών, να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις, ώστε να προστατευθεί το εισόδημα των εργαζόμενων, οι στοιχειώδεις όροι εργασίας και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων και Ελληνίδων Τεχνικών Υπαλλήλων.

 

Δε θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνάδελφοι με τους οποίους δραστηριοποιούμαστε σε κοινούς Επιμελητηριακούς χώρους, θα στραφούν με βίαιο και αποτρόπαιο τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας καθηλώνοντάς τους στα 400 ευρώ.

 

Όλοι οι συντελεστές του τεχνικού κλάδου απαιτείται να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον συνύπαρξης υπό συνθήκες που δε θα προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό. Καταφανώς επιθετικές αποφάσεις θα στοιχειώσουν την παρουσία όσων ενδεχομένως θέλουν να τις επιβάλλουν. Ο νόμος της ζούγκλας θα αποτελούσε καταστροφή για τον κλάδο.

 

Η ΟΣΕΤΕΕ μαζί με το κλαδικό μας Σωματείο τον Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μέσα σε αυτό το περιβάλλον Εργασιακού Μεσαίωνα με συγκροτημένη στρατηγική, συστηματική δουλειά και υπέρβαση τεράστιων δυσκολιών πέτυχε τη συλλογική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον Τεχνικό Κλάδο και τη Βιομηχανία, Βιοτεχνία και Εμπόριο. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να παραμείνει ενεργή έως τις 14/02/2013.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν την παρουσία τους στα Σωματεία μας, για να προστατευτούν οι ίδιοι αλλά και να δυναμώσουν τα Συνδικάτα τώρα που οι ΣΣΕ μας είναι η μοναδική προστασία μας στους αντίστοιχους χώρους.

 

Εμείς σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τους συναδέλφους μας στα Σωματεία μέλη μας, όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του χώρου, με αγώνες και με παρεμβάσεις θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε στην πράξη αυτό το επαίσχυντο και ισοπεδωτικό αντεργατικό πλαίσιο.

 

Για την Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.

 

 

 

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΟΪΜΕΝΙΔΗΣ              ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

 

 

 
Είσοδος Ενεργών ΜελώνΕύρεση

p9230624.jpg

Ποιος είναι online

Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα20
mod_vvisit_counterΧθές35
mod_vvisit_counterΕβδομάδας55
mod_vvisit_counterΜήνα664
mod_vvisit_counterΣυνολικά116022

Ulti Clocks content