Ανακοίνωση ΟΣΕΤΕΕ (Δ.Ε.Θ. 2014)

  Αθήνα, 08/09/2014

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Θέμα: ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   

  Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν  το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ.

  Με κεντρικό σύνθημα «Να νικήσει ο κόσμος της μισθωτής εργασίας» εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι διαδήλωσαν κατά της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, της λιτότητας και των μνημονίων και απαίτησαν να μπει οριστικό τέλος στα μέτρα που εξαθλιώνουν την κοινωνία και συντηρούν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

  Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους έδωσαν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας των συνδικάτων θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο όσο συνεχίζονται οι ίδιες αδιέξοδες πολιτικές και τόνισαν την αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής ενότητας για την απόκρουση των απαράδεκτων και καταστροφικών πολιτικών.

  Μετά τη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου ακολούθησε πορεία η οποία και κατέληξε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

                

   

  Η ΓΣΕΕ εκτός από τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα προσφύγει και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κίνηση η οποία θα γίνει μετά τη συνάντηση που θα έχει η Συνομοσπονδία στις αρχές Οκτωβρίου με κλιμάκιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) το οποίο θα επισκεφθεί τη χώρα μας.

  Στο συλλαλητήριο από πλευράς ΟΣΕΤΕΕ συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα όλα τα Σωματεία Μέλη με μεγαλύτερη την οργανωμένη συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων στην "Εγνατία Ο.Α.Ε.".

                                                               
  Για την Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.

   

  O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΟΪΜΕΝΙΔΗΣ                    ΤΕΡΓΙΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

   

   


   

  Αριθ. Πρωτ. 356
  Αθήνα, 01/09/2014

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Θέμα: Πρόγραμμα δράσης της ΓΣΕΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

   

  Η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη σειρά παρεμβάσεων οι οποίες περιγράφονται παρακάτω:

   

  • Την Τρίτη 2/9/2014 και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όλων των Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας - Θράκης.
  • Την Πέμπτη 4/9/2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο IMPERIAL (Αντιγονιδών 13) για το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ, ενώ θα παρουσιασθεί από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ η Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων Μακεδονίας και Θράκης.
  • Την Παρασκευή 5/9/2014 το προεδρείο της ΓΣΕΕ μαζί με τα προεδρεία των Συνδικαλιστικών οργανώσεων θα περιοδεύσουν σε χώρους δουλειάς, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους και να συντονίσουν από κοινού τη δράση τους με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων.
  • Το Σάββατο 6/9/2014 και ώρα 18.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και συλλαλητήριο των συνδικάτων στο άγαλμα Βενιζέλου με πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.


  Η ΟΣΕΤΕΕ θα συμμετέχει στο σύνολο των παρεμβάσεων της ΓΣΕΕ.

   

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΣΕΤΕΕ

   

  © Σωματείο Εργαζομένων στην Κτηματολόγιο ΑΕ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services