Ανακοίνωση Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. για δηλώσεις Υπουργού Εργασίας

   

   

  Αριθ.Πρωτ.: 71

   

  Αθήνα, 11/02/2013

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Θέμα: Επόμενος στόχος η συλλογική οργάνωση των εργαζομένων

    

  Αναμενόμενες οι δηλώσεις του Υπ. Εργασίας περί κατάργησης του δικαιώματος απεργίας, "αναδιοργάνωσης" (διάλυσης) της εκπροσώπησης των εργαζομένων και των συλλογικών τους φορέων.

  Ως επόμενο βήμα αναμένουμε, ύστερα από σύντομη διαβούλευση να ορίζονται οι "εκπρόσωποι" των οργανώσεων των εργαζομένων με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού και ύστερα από εισήγηση του σχετικού εργοδοτικού φορέα.

  Καλούμε τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτή την επίδειξη αυταρχισμού και πυγμής απέναντι στους εργαζόμενους. Εάν υπήρχε η ίδια πυγμή απέναντι στους φοροκλέφτες είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίζαμε την κρίση με πιο ήπιο και αποτελεσματικό τρόπο.

  Συνάδελφοι, αξίζει πραγματικά, κόντρα στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης να δώσουμε την μάχη για να κρατήσουμε το δικαίωμα της αυτοοργάνωσης των χώρων εργασίας, των συνδικάτων, αλλά και της ύπαρξης άλλων μεγάλων συλλογικοτήτων που δέχονται ολοκληρωτικές επιθέσεις όπως είναι τα επιμελητήρια.

  Σε αυτόν τον αγώνα η ΟΣΕΤΕΕ θα δώσει το παρών, με νέα αρχή την συμμετοχή μας στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 20 Φεβρουαρίου.

   

   

  Για την Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.

   

  Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας

  Ανδρέας Στοϊμενίδης                               Στέργιος Σκουτέλας

   

   

   

   

  © Σωματείο Εργαζομένων στην Κτηματολόγιο ΑΕ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services