Ανακοίνωση ΟΣΕΤΕΕ - σε ισχύ η ΕΚΣΣΕ

  Αθήνα 15/02/2012

  ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

  ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΕΚΣΣΕ ΟΣΕΤΕΕ – ΣΤΥΕ
  Ύστερα από κατάλληλους χειρισμούς και βοηθούσης της συγκυρίας με την αποχή των δικηγόρων (πραγματοποιούνται δίκες ύστερα από διαδικασία εξαίρεσης) υπήρξε νέα αναβολή στη διενέργεια της δικαστικής αγωγής που κατέθεσαν οι εργοδότες κατά ΟΣΕΤΕΕ και ΣΤΥΕ για την ακύρωση της Δ.Α. 4/2011 που ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στον Τεχνικό Κλάδο.

  Τελικά ή διεξαγωγή της δίκης αναβλήθηκε για τις 06 Νοεμβρίου 2012.

  Άρα η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΟΣΕΤΕΕ – ΣΤΥΕ όπως καθορίζεται με τη Διαιτητική Απόφαση 4/2011 είναι σε ισχύ και αποτελεί την ισχυρή ασπίδα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στις Τεχνικές Α.Ε. του Δημοσίου.

  Πέρα από τα Σωματεία μέλη της ΟΣΕΤΕΕ, ανακοίνωση στήριξης έχουν εκδώσει ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., το Σωματείο Εργαζομένων της ΜΟΔ Α.Ε. και ο Σύνδεσμος Εργαζομένων της ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε.

  Την ισχυρή αλληλεγγύη τους με πρόσθετη νομική παρέμβαση προσέφεραν η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλ/κων Οργανώσεων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρ/δη Διυλιστ.& Χημ. Βιομ. Επιχειρήσεις, η Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Καζίνο & τις Τουριστικές Επιχειρήσεις και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας.

  Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τους εργαζόμενους στον τεχνικό κλάδο απέναντι στην προοπτική των ατομικών συμβάσεων των 400 ευρώ, σε αυτόν τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει τα διεθνή και ντόπια οικονομικά  συμφέροντα με εμπροσθοφυλακή την τρόικα και τη συνέργεια της κυβέρνησης, απέναντι στα βασικά δικαιώματα μας.

  Απέναντι στο δικαίωμα μας να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.

  Για την Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.

  O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΟΪΜΕΝΙΔΗΣ                              ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

   

  © Σωματείο Εργαζομένων στην Κτηματολόγιο ΑΕ - Σχεδιασμός Onscreen Web Services